Sunday, 8 January 2012

Tutorial doodle using microsoft excel 2007

Kak Yanti mintak suria ajarkan , tapi disebabkan suria sedikit malas , suria amik  dari Nurdani je :)



Lets start the tutorial.  


Step One :

Step Two :

Step Three :

Step Four :

Step Five :
Nak guna bulan sabit pun boleh. Bentuk lebih kurang je.
Step Six :

Step Seven :

Step Eight :

Step Nine : Last

Jangan lupa groupkan semua bentuk tu untuk copy paste ke paint. click je crtl+hold your click ke semua bentuk one by one.


Suria pun masih mencuba , hehe 
Credit :Nurdani



3 comments:

Shadow Of Life said...

hee...maceh syg...nnti ade mase k.yanti try...=)

NighBerkz’S Blogs said...

wahh pun boleh.. kat word bleh kan...


http://nighberkz.blogspot.com

suriaaa :) said...

boleh rasanya , sbb dia pakai bentuk je :)